MOJITOP.COM is just a group of friends rooted in Barcelona, who would like to contribute to improve the level of the mojitos in the city.
We like to do expeditions in the city, and sometimes we invite the blog followers.
If you have suggestions, you are more than welcome to share them with us too!
We like to "conquer" Bars, which means to visit them and evaluate their mojitos.
About barris, we often visit Gràcia, Poble Sec, Raval and Born, but we've also been to more exotic places like Eixample and Barceloneta.
To explore all the possibilities, we also try out different recipes for mojitos and their variations.
Also from time to time we'll report on curisities related to mojitos, like the mojitos we taste in other cities.
Interviews and stories about interesting people are in this blog.

31 July 2009

Les canyes dels mojitos dels bars de Barcelona

Havent-ne pres ja uns quants, us volem fer un petit resum de les canyes que fan servir els bars de Barcelona per servir mojitos.

PER QUÈ ES POSA CANYA AL MOJITO?La canya ha de permetre beure el mojito sense haver d'aixecar-lo i volcar-lo, ja que sol ser una beguda que s'omple fins a dalt de tot. La part del mojito que ha de succionar és la de sota del gel, però no ha de ser el fons del got.
Si la canya es prou bona i ben posada, també ajudarà a remoure la beguda.

La canya adequada va totalment en relació al got que es fa servir, tant d'alçada com de estil.
Moltes vegades es posen dues canyes, tot i que amb una ja fa. De totes maneres, tenir -ne dues sol anar bastant bé quan vols compartir o deixar tastar als altres.

Tipus típics de canyes de mojitos:
  • Negra: La més usual. Fa un estil sobri i molt adequat que sol quedar bé en la majoria dels gots.
  • "D'orxateria": Per desgràcia és la segona més comuna. Són aquelles canyes blanques amb línies verticals grogues, vermelles, blaves o verdes. Aquestes canyes, que poden quedar bé en batuts, granissats o orxata, destrossen l'estil del mojito, sigui el got que sigui. Mojitop la desaconsella totalment.
  • Fosforita transparent: Són aquelles que semblen l'espada del jedi en mini. S'han de saber posar en el got adequat, sinò pot quedar bastant hortera.
  • De color, opaca: No es veuen gaire però quan apareixen fan bona imatge. Solen quedar molt bé, sobretot les metal·litzades en gots grans.
Aquí sota un parell d'exemples dels tipus de canya:
Negrad'orxateria
Fosforita
Color opac
Bar Salambó (Gràcia)
La Granja de Gavà (Raval)
Elsa Bar (Gràcia)
Aro Sacro (Gràcia)

Un problema comú detectat en les canyetes, de diferents estils, és l'efecte "la_canyeta_no_tira", que succeeix quan, al no disposar de canyetes de l'alçada adequada respecte al got, es tallen les llargues de què es disposa. Problema? Al tallar s'aixafa la canyeta i no hi ha manera de xuclar!! Des d'aquí reclamem que els bars tinguin cura de disposar de les canyetes adequades als seus gots!!


I ara....el premi Mojitop a la millor canya de mojito va per......
En aquest bar de l'Eixample tenien les canyes personalitzades: Canyes negres amb lletres platejades amb el seu nom a la part superior (la part que queda horitzontal quan articules la canya). És un toc de distinció que, entre altres coses, fa que aquest bar destaqui de la resta. Tot i que a la foto no es veu molt bé, us assegurem que feia patxoca!

Related Posts by categories



No comments:

Post a Comment